Novi Sad
03.09.2015.
13:26
Organizacija Link plus iz Beograda saopštila je danas da će podneti prijave veterinarskoj inspekciji i policiji jer postoje indicije da pojedini rasni psi iz prihvatilišta u Novom Sadu na nezakonit način završavaju u inostranstvu.
  • Silja

    04.09.2015 11:08
    SPANS je cutao dok je Cistoca 2011.godine masovno ubijala pse na najgori moguci nacin.
    Tada im to nije smetalo. Cutali su. Sada laju.
    Zasto? Onda je bilo bolje?
  • ns ja

    04.09.2015 07:44
    ALI NE KAPIRAM
    Šta ima da ih krijumčare, neka ih lepo legalno izvoze pod hitno!!! Razni glupavi zakoni su usvojeni, odmah da se usvoji ZAkon o izvozu odbačenih, napuštenih i ničijih pasa lutalica!! EJ!? Ma i cesiju/vezanu kupovinu šta god da dodaju: uz jednog rasnog da moraju da prihvate i uvezu i jednog avlijanera pride!!! Ljudi da li smo mi normalni ovde?? Pa ne možeš proći Limanom IV od udruženih čopora pasa lutalica, a neka NVO ČU(!?) se buni što se odbačeni(!) napušteni(!!) i ulici prepušteni(!!!) psi krijumčare u inostranstvo???!!! Pohapsiti vlasnike koji su ih pustili na ulicu, i taj Zakon doneti pod hitno: o nemilosrdnom progonu nesavesnih vlasnika! Znači svako ko primi na sebe da ima životinju, da je krivično i materijalno odgovoran za nju do kraja njenog života!!!Tek tada će psa imati onaj koji ga iskreno želi i voli, a ne svako razmaženo derište!





  • 04.09.2015 07:24
    I šta kažete, kakva je klopa po kineskim restoranima?
  • 04.09.2015 07:18
    ...
    Tako je seljoberi, Zike i ostali izrodi, u gradu treba da budu samo dvonozne dzukele i beton.
  • каћан

    04.09.2015 06:26
    браво жико,само нека их склањају са улице,а шта ће са њима мене не интересује.
    Иначе ја имам пса који је уредно чипован и вакцинисан, и никад га не бих пустио на улицу,као што раде ови што купују псе деци да се играју или из помодарства.
  • sasa

    04.09.2015 05:46
    ....
    Promenili smo zakon pa sada decu mogu da usvajaju stranci, ali je problem ako psa neko uzme iz inostranstva????
    Sve lutalice treba skloniti sa ulice i staviti ih vise u onaj azil koji se radi ko Skadar na Bojani. Deo finansija za njega obezbediti od kazni koje bi trebalo da placaju nesavesni vlasnici pasa koji ne kupe izmet za svojim ljubimcima i istrcavaju ih gde im nije mesto...
    Azil treba da stimulise usvajanje pasa iz azila, sa npr besplatnim veterinarskim uslugama kod njih itd i da stimulise a ne da brani da psi odlaze u inostranstvo.
  • -

    03.09.2015 22:15
    -
    koga podrazumevate pod nvo stranim placenicima?

    rusi takodje placaju razne organizacije. neke sa privatnih racuna. lupite se u glavu i priznajte da rusi placaju i razbojnicke grupe
  • 03.09.2015 22:07
    Stara prica. Zavrsavaju kao zamorci za testiranja. Ne radi to samo Zoohigijena.
  • ivins

    03.09.2015 19:55
    prvih 8
    komentatora pljuje po NVO organizacijama i po pisanju projekata.Stvarno, lakše je "pušku, pa u Frušku".Prvi piše "nipodistavati",Novosadjan (?)da žive na tuđoj grbači,jadni Zika (Žika)trenira biciklizam.
    U kojoj kafani vi sedite i ločete, pa napišete ovakve budalaštine?
  • 03.09.2015 19:39
    Ne vidim u cemu je problem, naprotiv!
  • Bobika

    03.09.2015 19:17
    Prijava koja je podneta protiv Zoohigijene je dokumentovana i validna.Novosadska udruženja ćute (sem SPANSA) jer su se na neki način uhlebila u rad Zoohigijene pa ne smu da pisnu (radna mesta,tenderi i sl).
    No sasvim je druga stvar ako građani Novog Sada žele da i dalje plaćaju švercere,štancere kučića,ilegalne odgajivače,sodomiju i sl.
    Svakome po zaslizi.
    i da na kraju nešto nisam ni čula ni pročitala koja je to svetska organizacija pohvalila rad Zoohigijene u Novom Sadu.Da li je to bilo pre ili posle ubijanja Stena i njemu sličnih mešanaca,agresivnog šteneta sa mlečnim zubima ili nakon volšebnog pojavljivanja mnoštva čisto rasnih pasa na sajtu za "udomljavanje"
  • Nikolina

    03.09.2015 19:10
    ova iz Linka misli da je u bg sve ok???
    nvo sa jednim clanom po necijoj instrukciji napada Zoohgijenu jer je njihov rad pohvalila Svetska org. za zastitu zivotinja a Natasa iz Linka to ne moze da prihvati
  • Ivana

    03.09.2015 19:09
    ZooHigijenu drži Napredna, a oni su, jelte, bezgrešni, tako da ova drugarica priča gluposti. I ne samo bezgrešni, već i prepošteni ...
  • Zika

    03.09.2015 18:36
    Ua dusebriznici
    Psima bez vlasnika nije mesto na ulici! Kad krenem na ribarac, posle krivine kod brodogradilista uvek se nalazi barem 5-6 dzukaca i mene uopste ne interesuje jesu li kastrirani ili ne, da li su agresivni ili ne...necu da ih vidim jer sam susret mi nije prijatan i necu sa razmisljam hoce li ili ne taj pas imati neku reakciju. Kad idem biciklom oni trce...moram svaki put da sidjem i guram da bi bio sigurniji. Sklanjajte ih sa ulica i kakvo vracanje nazad!!! Hranite ih pomijama iz obdanista ako nema donacija i para ili u krajnjem uspavljivanje (mada uvek ce imati da im se nesto da da jedu). Prvo bezbednost, sigurnost i opustenost ljudi, a dusebriznici nek ih vode kuci, nek daju donacije Zoohigijeni, nek daju deo plate, nek skupljaju hranu i prave akcije...ne interesuje me!
  • 03.09.2015 18:28
    ma neka ih nose prodaju itd za pola godine neces smeti proci garadom od copora!!!
  • 03.09.2015 16:56
    Za ukidanje NVO svake vrste
    Mislim da su kod nas najveći problem upravo NVO.
    Dobijaju novac spolja samo da bi izazivale sukobe. To bi trebalo zakonom ukinuti.
    Građanin nema pravo da se izjasni javno, a NVO ima. Redukovati demokratiju, definitivno.
    Ne pravimo se da je ima. Ukinimo NVO i rijalitije. Još nisam video da je neka NVO nešto korisno učinila za ovaj narod.
    A pse? Prodajte, poklanjajte, delite...
  • novosadjan

    03.09.2015 15:39
    smucilo mi se od silnih nvo od kojih zivimo sve gore i gore jer istini za volju uglavnom sluze za neke nazovi projekte kojim pravdaju donacije a mi od toga bas nista nemamo, i ono malo iz budzeta ode na kojesta, ajmo sad nevladini lupajte minusa da vidim koliko vas zivi na tudjoj grbaci
  • pazi ove

    03.09.2015 15:36
    ovi garant zive od donacija, imaju direktora fondacije, prave neke PROJEKTE, a sve u cilju lagodnog zivljenja, bole njih za kucice jer da nije tako nebi rekli DA CE PODNETI bvec PODNELI SMO,cista lakrdija
  • Hmm

    03.09.2015 14:07
    Brlj brlj Zoohigijeno. Zašto ne radite transparentno, pa da svi vidimo koliko ste profesionalni i šta radite?

    Mada mi je malo čudno što organizacija iz Beograda patrolira po Novom Sadu, šta je sa našim lokalnim organizacijama?
  • 03.09.2015 13:49
    Nemojte biti zavidni. Grad je pun lutalica, pa nahvatajte sebi koliko vam treba. Sto morate da otimate od Zoohigijene? Najlakse je nipodistavati tudj trud i muku i pisati neke beskorisne "projekte".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna